De Tableau Conferentie is de plek om te horen over nieuwe ontwikkelingen, kennis op te doen en te netwerken met mede data enthousiastelingen. Tot 2020 werden deze “live” op locatie georganiseerd, oktober 2020 was de eerste Online Tableau conferentie, namelijk “TC-ish”. Donderdag 6 mei vindt de Europese editie plaats van #TableauLive21 en is gratis en online te volgen.

Nu hoor ik je denken, als het online te volgen is, dan zijn er vast ook opnames. Klopt! Er zijn zowel on-demand als live sessies. Dus waarom dit event live bijwonen?

On Demand sessies welke nu al te zien zijn
Live sessions Tableau Online Europe

Naast dat van uitstel vaak afstel komt (de lijst met webinars die ik nog graag wil zien groeit met de dag..) zijn er ook een aantal elementen die alleen op de dag zelf plaats vinden. Aan wordt geraden om van te voren een programma op te stellen, zodat in ieder geval de sessies bijwoont die je bij wil wonen.

10:00 Opening TableauLive Europe

Wat is het programma? De dag begint met een Welcome & Q&A met de Tableau CEO Mark Nelson om 10:00 Nederlandse tijd. 

Programma TableauLive Europe

10:25 – Breakout Sessions

Vervolgens zijn er break out sessies, met drie verschillende “tracks”, namelijk: What’s new in Tableau (2021.1), Data-Driven Innovation .& Data Skills for All.

Breakout Sessions

Per track zijn er op drie momenten een break out sessie te volgen, je kan er dus drie volgen over de nieuwe functionaliteiten in Tableau, of je kiest van elke track een sessie. De breakout sessies starten om 10:25, 10:55 en 11:25 uur Nederlandse tijd.

12:00 – Executive Keynote

Vervolgens is om 12:00 de Executive Keynote. Hier komt de Chief Product Officer – Francois Ajenstat aan het woord. Evenals Stephanie Richardson, de VP Tableau Community. Daarnaast spreekt Shivvy Jervis, Futorist en spreker op het gebied van Human-Centered Innovation. Uit mijn ervaring zijn Keynotes altijd interessant, je hoort daar vaak over nieuwe ontwikkelingen en ook het verhaal er achter.

13:00 – Data Discussions

Om 13:00 en 13:30 zijn er twee Data Discussion Panels met verschillende onderwerpen, gericht op industrie en regio. Het volledige programma is hier terug te vinden.

Data Discussions

14:00 Roundtables – netwerken

De dag eindigt met de Roundtables, de plek om te netwerken. Dit is van 14:00 tot 15:00, en is uiteraard alleen op dit moment te volgen. Van te voren zijn er tafels opgezet met verschillende onderwerpen, maar het staat je ook vrij om van te voren een eigen tafel op te zetten. Per tafel kunnen er maximaal 15 personen deelnemen, en je kan van te voren je plek aan de tafel reserveren.

#TableauLive21

Vergeet niet je profiel aan te vullen met een foto en een bio, zo kun je gemakkelijk mensen terugvinden met hetzelfde interessegebied. Ook kun je een foto maken in de photoboot, en deze delen op je sociale netwerken. Gebruik dan de hashtag #TableauLive21. Wanneer je je interesses invult, zul je aanbevelingen krijgen om je schema verder op te bouwen.

Interesse gebieden om uit te kiezen
Aanbevelingen op basis van interessegebieden

Als je wil deelnemen aan de conferentie kun je je hier opgeven. Zien we je daar?

Natuurlijk hoop ik dat je iets gehad hebt aan deze blog! Laat je weten of je er iets aan hebt gehad? Je kan mij volgen op Instagram @MaryseAnalyse, Twitter (@MaryseMonen) en Tableau Public, dan volg ik je terug. Meer uitleg of hulp nodig? Neem deel aan onze events en trainingen of huur onze consultants in. Tot de volgende keer!