In ons werk met Tableau maken wij en velen met ons een groot gebruik van filtering om de data te kunnen laten zien die we willen. Wat we echter nog vaak tegenkomen is de opmerking van klanten dat , elke keer als zij een filter lijst met meerdere opties aanpassen , de visual alle gegevens gaat verzamelen terwijl ze zelf nog helemaal niet klaar zijn met selecteren!

Gelukkig heeft Tableau hier een oplossing voor die vaak over het hoofd wordt gezien; de Apply knop.
Wat we met deze knop kunnen doen is ons de gewenste controle geven over onze filterlijst. Wij bepalen zelf wanneer de nieuwe filtering wordt toegepast!

Verrijk je filter lijst met de Apply knop

Naast de apply knop , krijgen we tevens de mogelijkheid om de Cancel knop te gebruiken om onze gedane wijzigingen weer ongedaan te maken.

De benodigde stappen

Om gebruik te kunnen maken van de Apply knop , hoeven we gelukkig geen stunt- en vlieg-werk uit te halen , het is enkel een optie die wellicht wat verborgen zit.

Het toepassen van de Apply knop

Wanneer we gebruiken maken van een selectielijst met meerdere opties, is het toepassen van deze optie voor ons veelal de standaard geworden.

Kunnen we op nog meer plekken een Apply knop toepassen? Jazeker!
Lees hier meer over het toepassen van de Apply knop bij het gebruik maken van (meerdere) Parameters!


Wil je meer weten over Tableau of Alteryx? Wil je het maximale uit deze tools halen? Neem deel aan onze workshops en trainingen of huur onze consultants in!