Een donkere achtergrond met lichte letters maakt een tekst wat mij betreft makkelijker leesbaar dan andersom. Zelf werk ik daarom graag met dark mode, zowel op mijn computer als op mijn telefoon. Gelukkig is deze mogelijkheid steeds vaker beschikbaar. Daarnaast vind ik het fijn dat er geen fel licht van het scherm in mijn ogen schijnt tijdens het werken. Dit is zeker het geval wanneer ik met een of meerdere schermen werk om mijn Alteryx workflow goed weer te geven. Helaas is er op dit moment nog niet de optie Alteryx Designer ‘Dark Mode’, maar er is wel een kleine work around.

Om de achtergrond van je Canvas in Alteryx Designer te veranderen in een donkere kleur ga je naar de menubalk en kies je voor:
Options > User Settings > Edit User Settings > Canvas

Het Canvas aanpassen van Alteryx Designer

Vervolgens kies je bij Background de kleur die je als achtergrond wil zien. Daarnaast heb ik voor Show Grid gekozen, dit zijn de kleine puntjes die je ziet op het Canvas, hier is de onderlinge afstand van te kiezen. Ook kun je een kleur kiezen van de lijnen tussen de tools.

Alteryx Designer Canvas met donkere achtergrond

Dit is dan het eindresultaat, zoals je ziet is alleen het Canvas donker gekleurd. Hopelijk komt er in de toekomst een echte dark mode, tot die tijd kan deze oplossing verlichting geven aan je ogen 😉

Natuurlijk hoop ik dat je iets gehad hebt aan deze blog! Laat je weten of je er iets aan hebt gehad? Je kan mij volgen op Twitter (@MaryseMonen) en Tableau Public, dan volg ik je terug. Meer uitleg of hulp nodig? Neem deel aan onze workshops en trainingen of huur onze consultants in. Tot de volgende keer!